Dutch  English

Twijfel je tussen het kopen of huren van een woning? We hebben 4 voordelen van huren voor je op een rij gezet.

‘Je moet een huis kopen, dat is een slimme investering’, wordt er altijd gezegd. En op de lange termijn is dat vaak ook zo, mits de huizenmarkt een beetje meewerkt. Maar er zijn ook genoeg mensen die helemaal niet op zo’n groot bezit zitten te wachten of het simpelweg niet kunnen of willen betalen. Deze doelgroep huurt liever.

Vooral jongeren, senioren en avonturiers huren liever. Jonge twintigers en dertigers hebben vaak het kapitaal niet om een woning te kopen en hun inkomen is (nog) niet stabiel genoeg om een hypotheeklening aan te kunnen gaan. Ze zijn vaak nog zoekende in het leven, wispelturig en (nog) niet aan één plek gebonden. Ook senioren verkopen vaak hun woning om te gaan huren. Het huis is te groot geworden omdat de kinderen al jaren het huis uit zijn. Sommige senioren gaan op reis nadat ze zijn gestopt met werken. En het merendeel van de hurende senioren heeft geen zin meer in het onderhouden van een woning. Ze verhuizen dus liever naar een kleinere huurwoning, met minder gedoe en een huurbaas die zorgdraagt voor het onderhoud. Tot slot zijn er nog de avonturiers, die flexibel en vrij willen zijn. Ze reizen de wereld over, leven met de dag en willen zich niet gebonden voelen. Ook deze avonturiers huren vaker dan dat ze kopen.
Huren is dus eigenlijk zo gek nog niet. We hebben vier voordelen voor je op een rijtje gezet…


1. Geen grote onderhoudskosten

De schrik van iedere woningeigenaar: onverwachts grote onderhouds- of reparatiekosten. Daar zit niemand op te wachten en het komt nooit goed uit. Bij een huurwoning heb je daar geen last van. De huurbaas draagt zorg voor al het grote onderhoud en omvangrijke reparaties. Dat is fijn he?


2. Ga en sta waar jij maar wilt

Een groot voordeel van huren is de flexibiliteit en vrijheid. Wil je verhuizen? Dan zeg je gewoon je huur op en kun je binnen de kortste keren vertrekken. Er komen ook geen verrassende kosten bij kijken, zoals overdrachtsbelasting of kosten koper, wat bij het verkopen of kopen van een woning wel het geval is. Vrijheid blijheid dus met een huurwoning!

 


3. Geen hoge schulden

De meeste mensen kopen een woning met een hypotheeklening van de bank. Dat brengt een bepaalde verplichting met zich mee. Niet iedereen zit daarop te wachten en kan er even goed mee omgaan. Als huurder heb je alleen de plicht om je maandelijkse huur te betalen, maar dat is vrij behapbaar, overzichtelijk en is toch anders dan wanneer je een paar ton gulden schuld bij de bank open hebt staan. Vind je ook niet?


4. Try before you buy

Ga je voor het eerst op jezelf wonen, samenwonen, of op een nieuwe plek wonen? Dan is het absoluut aan te raden om eerst een woning te huren. Zo kun je testen of dit type woning inderdaad is wat je zoekt, of het samenwonen goed bevalt en of je tevreden bent over de locatie van je woning.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com